2012-02-11 13:45:45• hírek • Póti Orsolya

Vidám mulatsággal búcsúztak a téltől a svábok

Az éjszakába nyúlt az este 7 órakor kezdődő mulatság; a jó hangulatot csak fokozták a finom farsangi fánkok, a jó  borok és a vidám talpalávalók.
Az éjszakába nyúlt az este 7 órakor kezdődő mulatság; a jó hangulatot csak fokozták a finom farsangi fánkok, a jó borok és a vidám talpalávalók.

A Német Demokrata Fórum és a Kálvária templom közössége idén is  megrendezte hagyományos farsangi ünnepségét. A mulatságnak a Sváb Ház adott otthont péntek este.

A sváb farsangi mulatságnak már nagy hagyománya van Szatmárnémetiben, ugyanis immáron tizenhatodik alkalommal került sor a rendezvénye. A több mint száz résztvevő közül idén is sokan jelmezbe bújtak. A gyerekek főként királykisasszonynak, pillangónak és bohócnak öltöztek, míg a felnőttek között volt mackó, lovag és munkásember is.

Az este 7 órakor kezdődött mulatság az éjszakába nyúlt; a jó hangulatot csak fokozták a finom farsangi fánkok, a jó  borok és a vidám talpalávalók. A tradicionális sváb dalokra és a keringőkre sokan táncra perdültek, míg mások derűsen beszélgettek a finom falatok mellett.

A mulatságon résztvevők nem tértek haza üres kézzel, hiszen idén is rengeteg tombolatárgy talált gazdára. A szervezők elmondták:  fontosnak tartják a farsang hagyományának fenntartását, hiszen közösség-építő szerepe is van.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: